Achtergrond foto

Welkom bij de Alpaca Garden Inukshuk

De alpaca komt oorspronkelijk uit Zuid Amerika, en wel uit het Andesgebergte in Chili, Peru en Bolivia. Gedurende een paar duizend jaar worden zij daar al gehouden vanwege hun uitstekende zijdezachte wol.

Alpaca’s worden over het algemeen niet groter dan ca. 1 meter en een volwassen dier weegt tussen de 50 en 70 kilo. Een veulen weegt ca. 5 tot 7 kilo bij de geboorte.

Er zijn twee soorten alpaca: de Huacaya en de Suri. De Huacaya heeft kortere en dichtere wol dan de Suri, die een soort van lange 'dreadlocks' heeft. Deze soort komt ook veel minder voor dan de Huacaya.

Vaak heeft men het idee dat alpaca's spugen. In principe doen zij dit alleen naar elkaar als zij eten. Ook na de geboorte van een veulen kan een merrie haar jong verdedigen door te spugen als men het jong wil aanraken.

De alpaca is heel makkelijk halstertam te maken en loopt bij enige training al gauw mee. Hierdoor is het een geliefd, makkelijk en ook nog eens heel mooi beest!

Inukshuk (spreek uit als inoeksjoek)

Een Inukshuk werd vroeger gebruikt om de mensen de weg te wijzen zodat ze uit het aanbod van vele richtingen en mogelijkheden niet de verkeerde route of richting zouden nemen.

De inukshuk staat symbool voor de kracht, leiderschap en motivatie van de Inuit indianen die in een van de meest vijandige gebieden ter wereld overleven.Bekijk hier mijn ander bedrijf: AGI Animal Care (trimsalon, vakantieverzorging en konijnenpension)DNA-Powered by Quality Line Alpacas

Wouter Coenradie
Hazenstraat 12
5521 NH Eersel
wouter@coenradie.nl